Kategoriarkiv: Uncategorized

Nu har den kommit!!

Nu har Ron Ritchharts senaste bok kommit. Jag köpte den på Adlibris. Vägen till att skapa en tänkande kultur i skolan går bland annat via ett regelbundet tillämpande av de tankerutiner som Visible Thinking har definierat. Prova dem! Köp boken. Och förresten, köp min handbok på svenska också. Beställning info@visiblethinking.se

cultures of thinking

7/4 Övning ger färdighet

I tisdags hade jag min åttonde studiedag på en skola i södra Sverige.
Den första träffen var i augusti 2012. Nu har det alltså gått ett och ett halvt år sedan vi möttes första gången. Det har varit en spännande resa.
Från gång till gång har jag märkt hur de deltagande lärarna har tagit till sig och regelbundet använder flera rutiner och andra idéer från Visible Thinking. Jag märker också hur man ser finessen i att jobba med VT och hur lätt det är att få in det i vardagens arbete i klassrummet. Tänkandet frodas!!
Lotta Norell

19/3 — Rapport från Memphis

 

PDS skylt Memphis

MEMPHIS-KONFERENSEN

I februari i år deltog jag i konferensen Project Zero Perspectives: How and where does Learning Thrive?

Denna konferens, som samlade över 700 deltagare, hade anordnats av Project Zero i samarbete med Casie och Presbyterian Day School i Memphis, Tennessee och The Martin Institute for Teaching Excellence. Som ett ledande motto för denna såväl som andra konferenser i denna serie anges: “Know that one of our foremost goals is to build in opportunities for all of us to learn from one another.”

Jag hade själv inbjudits att medverka i form av en workshop för att förmedla egna erfarenheter till deltagarna, och omvänt. Dessutom deltog jag i den avslutande paneldebatten i stora auditoriet.

Panelen Memphis Feb 2014

Läs mer här.

 

/Lotta Norell